IJsselbar-OUD

[column_content type=”one_half” animation=”name of animation”] De naam zegt eigenlijk al genoeg, in deze ruimte komt al het goede naar boven voor een gezellige Borrel, een goed Feest, Receptie of een “Private Diner”.

Naast een fijne ruimte, voorzien van een eigen bar en een geluidsinstallatie, is het uitzicht misschien wel wat het meest aanspreekt!

Het biedt namelijk een waanzinnig panorama view over de rivier de IJssel en haar uiterwaarden. Ook de nostalgische Oude IJsselbrug met haar hefbrug geeft een bepaalde sfeer af. (onderstaand vindt u hierover wat algemene informatie)

Neem plaats op het overdekte balkon en het is net of u aan boord bent van een passagiersschip, dit is naast genieten ook echt beleven! Het balkon biedt onder andere mogelijkheden voor een gezellige BBQ. Neem contact met ons op voor meer informatie.
[/column_content] [column_content type=”one_half_last” animation=”name of animation”] ijsselbar
[/column_content]


De Oude IJsselbrug ligt ter hoogte van het centrum van Zutphen en heeft een totale overspanning van 345 meter, waarvan de hoofdoverspanning 90 meter is. Dit is minder dan de meeste andere bruggen over de IJssel. De brug is uitgevoerd als boogbrug en hefbrug, met een hefbrug aan de westzijde van de IJssel en een boogbrug over de oostelijke twee derde. De brug telt twee smalle rijstroken en een fietspad aan de zuidzijde. Direct naast de Oude IJsselbrug ligt de spoorbrug voor het treinverkeer van Deventer naar Arnhem en van Apeldoorn naar Zutphen.


De IJsselbrug circa 1937-1940.

De Oude IJsselbrug in Zutphen is in 1865 opengesteld voor het verkeer. De bouw ervan begon in 1862, en omvatte een enkelsporige verbinding en een algemene verkeersbrug op dezelfde pijlers. Oorspronkelijk was het beweegbare deel een ophaalbrug, maar is omstreeks 1937 vervangen door een hefbrug. In 1940 en 1945 is de brug vernield, in 1940 door het terugtrekkende Nederlandse leger en in 1945 door het terugtrekkende Duitse leger. Na de tweede wereldoorlog is de brug in zijn originele staat hersteld, maar is de draaibrug in de spoorbrug aangepast naar een hefbrug.

Contactformulier tijdelijk niet beschikbaar

Wegens een technische storing zijn onze contactformulier & sollicitatiepagina tijdelijk buiten gebruik.

 

Wilt u toch contact opnemen stuur dan een mail naar info@ijsselpaviljoen.nl.